vrijdag 15 november 2019

Houd hier rekening mee als u buiten gaat schilderen

Een nieuwe verflaag geeft een mooie en frisse uitstraling aan uw woning. Een ervaren schilder in Utrecht weet precies waar het rekening mee moet houden wanneer het de buitenkant van uw woning gaat verven.  Het kan namelijk gemakkelijk verkeerd gaan doordat er bijvoorbeeld vooraf niet goed wordt schoongemaakt, er geen rekening wordt gehouden met het weer of u niet op de veiligheid let. Dit is zonde van de geïnvesteerde tijd en geld. Daarom worden hier een aantal punten besproken waar u rekening mee moet houden. 

Veiligheid staat bij elke schilder voorop

Volgens VCA Nederland heeft 7,5 van de schilders in Nederland te maken met een zwaar bedrijfsongeval. Dit zijn vaak ervaren mensen en ook zij hebben hier helaas regelmatig mee te maken. Het belang van veilig schilderen mag dus duidelijk zijn. Let daarom bij het schilderen op de volgende punten.
Zorg ten eerste ervoor dat u goed beveiligd bent wanneer er op grote hoogte gewerkt gaat worden. een ladder staat vaak instabiel en kan ook vermoeiend zijn. Zo mogen schilders officieel maar 2 uur per dag op een ladder staan. Bij grote klussen is het dus aan te raden om een steiger aan te schaffen. Hier staat u het meest veilig op te werken. 
Daarnaast wordt er tijdens het schilderen veel gebruik gemaakt van giftige stoffen. Een schilder is hier vaak goed beschermt tegen door een speciaal pak of stofmasker te dragen. Het masker en het pak beschermen tegen huidirritaties en luchtwegirritaties. Ook een bril is van belang, doordat de verf kan gaan spetteren bij het aanbrengen.

Houd rekening met het weer

Wanneer u buiten gaat schilderen is het weer een belangrijke factor om in de gaten te houden. Een schilder let altijd goed op het weer. Zeker voor een grote schilderklus is het belangrijk om de weersverwachtingen ver vooruit te bekijken. 
Verven tijdens of voordat het regent wordt door schilders sterk afgeraden. De verf kan vanwege de regen moeilijk verdampen. Dit komt door het verdunningsmiddel dat erin is verwerkt. Hierdoor kan de verf dus niet verdampen en droogt het heel langzaam op. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat vuil zich gemakkelijk aan de verf gaat hechten, waardoor de verf niet mooi hecht. Ook loopt u het risico dat de verf gaat druipen. 
Ook verven in lage temperaturen wordt afgeraden door schilders. Er bestaan wel soorten verf die dit makkelijker aan kunnen, maar het geeft geen garantie. De verf droogt rond een graden of vijf wel beter op, maar zodra het kouder begint te worden kan de verf bevriezen.
Schilders adviseren een buitentemperatuur aan van ongeveer 20 graden. Ook het verven bij te hoge temperaturen is af te raden. Door hoge temperaturen wordt de ‘open tijd’ beïnvloed. De open tijd is de tijd van hoelang de verf vloeibaar is en opdroogt. Bij hoge temperaturen wordt de open tijd verkort. Dit kan resulteren in slechte kwaliteit van de verf. De verf droogt namelijk sneller op en hierdoor ontstaan er sneller strepen. 

Voor elke ondergrond een andere soort verf


Een ervaren schilder weet precies bij elke materiaal welke verf het meeste geschikt is. Zo zijn er speciale soorten verf voor hout, metaal, muren en andere materialen. Ook voor binnen en buiten schilderen zijn er verschillende soorten verf beschikbaar. Let daarom bij het aanschaffen van verf goed op welke materiaal u gaat verven. Een schilder weet precies welke verf waarvoor geschikt is, laat u daarom goed informeren of de werkzaamheden uitvoeren door een echte specialist in buitenschilderwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten