dinsdag 13 februari 2018

Water besparing tips


Water besparing tips

De meeste mensen zijn niet genoeg bezig met waterbesparing. Zeker in een tijd waarin mensen zich toch meer bezighouden met zuinig zijn en het milieu zou je verwachten dat waterbesparing ook meer gedaan wordt. Ook loodgieters zouden zich hier meer mee bezig kunnen houden. Toch is er nauwelijks aandacht voor waterbesparing. Maar waterbesparing is goed, niet alleen voor de wereld als geheel maar ook voor de portemonnee van de individu. Daarom geven wij hieronder wat tips voor waterbesparing

Binnenshuis water besparen

Er zijn verscheidene middelen om binnenshuis water te besparen. De eerste manier is het installeren van waterbesparende apparatuur. Zo zijn er tegenwoordig kranen te verkrijgen die er voor zorgen dat een stuk minder water wordt gebruikt dan met een normale kraan. In deze kranen zit dan een speciale ring die er voor zorgt dat de kraan, hoewel dit aan de waterstroom niet of nauwelijks te merken is, een stuk minder water verbruikt.

Een andere tip om binnenshuis water te besparen is het gebruik van een zuinige douchekop. Deze kan tot twee keer minder water gebruiken dan een normale douchekop. En ook deze besparende douchekop hoeft niks onder te doen aan het douchecomfort van een normale douchekop. Naast deze waterbesparende middelen is een andere wijze tip om bijvoorbeeld alle oude leidingen langs te gaan om te kijken of er geen gesprongen leidingen zijn. Dit kan namelijk niet alleen veel water verspillen maar ook schade aanrichten aan uw huis.

Buitenshuis water besparen

Niet alleen in het huis kan u water gaan besparen, ook rondom het huis zijn mogelijkheden om veel water te besparen. Bijvoorbeeld door hoe u de planten water geeft. Planten hebben namelijk niet elke dag water nodig maar kunnen best eens per week water krijgen. In de natuur krijgen planten namelijk ook niet altijd elke dag water. Bent u op zoek naar meer tips voor waterbesparing? Neem contact op met een erkende loodgieter in Delft om u te helpen bij het besparen van water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten