dinsdag 30 januari 2018

Elke dag verloopt anders voor een loodgieter

Elke dag verloopt anders voor een loodgieter

Loodgieters maken vrijwel nooit twee keer dezelfde dag mee. Zij werken niet alleen op verschillende plekken maar hebben ook nog eens veel verschillende werkzaamheden die zij kunnen verrichten. De loodgieter is een diverse vakman die veel kennis heeft van verschillende soorten apparatuur. Onder andere van sanitair, daken en verwarming heeft de loodgieter verstand. Vandaag lopen we een dagje mee met een loodgieter.

Opstaan en de eerste klus

De wekker gaat en de loodgieter staat op om zich klaar te maken voor werk. Hij bekijkt wat de klussen van de dag zijn en welk gereedschap hij daar voor nodig heeft. Dan is hij onderweg naar de eerste klus! Dat is een CV ketel reparatie. Het eerste wat de loodgieter doet is even checken of er een foutmelding is. Dan weet hij namelijk snel wat er mis is en hoeft hij een aantal diagnostische stappen niet te doorlopen. De ketel geeft een foutmelding en de loodgieter weet precies wat er mis is; de ketel staat te laag en wordt iets hoger gezet. Dan hebben de mensen weer warm water.

De tweede klus

Dan is de loodgieter weer onderweg, dit keer naar de tweede klus van de dag, een dakisolatie. De klant vond het alsmaar kouder worden in de winter en besloot er dit jaar eens wat aan te doen. Hoewel veel mensen zich hier niet van bewust zijn hebben loodgieters vaak kennis van daken en isolatie. De loodgieter heeft zijn isolatiemateriaal bij zich en is een paar uurtjes bezig met het isoleren van het dak.

De laatste klus


Daarna moet hij nog langs bij een verstopping. Deze blijkt snel opgelost te zijn met wat wasmiddel en een plopper. Als de eigenares had geweten dat de verstopping zo snel opgelost had kunnen worden had ze over het weekend een loodgieter met spoed ingehuurd in plaats van tot maandag te wachten. De loodgieter pakt zijn spullen in en rijdt tevreden naar huis om van de rest van zijn dag te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten