dinsdag 30 januari 2018

Uw eigen WC ontstoppen

Uw eigen WC ontstoppen

Wanneer u een verstopt wc heeft brengt dit veel problemen met zich mee. Waar kunt u nu naar de WC? Zeker als u met meerdere mensen in een huis leeft kan dit veel stress veroorzaken. Daarom raden wij u aan een verstopte WC zo snel mogelijk te ontstoppen. U kunt dit laten doen door een erkend loodgietersbedrijf maar u kunt het natuurlijk eerst zelf proberen. Dit kan vaak geen kwaad en scheelt u misschien weer wat kosten. Hieronder wat methoden om uw wc te ontstoppen.

Stofzuiger

Door het gebruik van een industriƫle stofzuiger kunt u de verstopping letterlijk uit de wc zuigen. Belangrijk is om zeker te weten dat uw stofzuiger nat kan zuigen. Als de stofzuiger dit niet kan heeft u kans om de stofzuiger kapot te maken en dit zal alleen extra kosten veroorzaken. Check dit dus van tevoren goed om niet voor een verrassing te komen te staan. U kunt gebruik maken van handdoeken om op de vloer te leggen. Zo zorgt u dat hetgeen dat de verstopping veroorzaakt (vaak is dit namelijk niet heel fris) niet op de vloer komt te liggen, waarna u dit ook nog moet opruimen. Handdoeken kunt u ook gebruiken om te zorgen dat de stofzuigermond goed afsluit op de WC. Alleen dan kan de stofzuiger de verstopping wegzuigen.

IJzerdraad

Een andere manier die u kunt proberen is met gebruik van een ijzerdraad. U pakt dan een kleerhanger en buigt die om tot een draad. Door een handdoek of theedoek om het uiteinde van de ijzerdraad te wikkelen zorgt u dat u de wc pot niet beschadigt. Dan kunt u met uw ijzerdraad een beetje gaan wroeten. Hopelijk maakt dit de verstopping wat lossen waardoor de WC ontstopt.


Geen succes met deze methoden en woont u in regio Zoetermeer? Schakel nu direct een loodgieter in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten